Behandeling

behandeling

De behandeling oefentherapie Mensendieck


Wanneer u de eerste keer bij een oefentherapeut komt, vindt er eerst een gesprek plaats over uw hulpvraag en wordt uitleg gegeven wat u van de behandeling kunt verwachten. Tijdens deze eerste sessie wordt gekeken naar uw lichaamshouding en bewegingen en de relatie met uw lichamelijke klachten. Daarna stelt de oefentherapeut samen met u een behandelplan op.

Tijdens de behandelingen leert u oefeningen die u thuis en/of tijdens uw dagelijkse activiteiten gemakkelijk kunt toepassen. Deze oefeningen zijn gericht op bijvoorbeeld pijnvermindering, spierkracht en beweeglijkheid in spieren en gewrichten.

Alle oefeningen zijn tevens gericht op het leren voelen van het gebruik van uw spieren en gewrichten en het zien door middel van het gebruik van spiegels. Ook wordt u bewust gemaakt van ontspanning en een goede adembeweging in uw dagelijkse houdingen.

Tevens kunt u merken hoe uw emoties en lichaamshouding elkaar wederzijds kunnen beïnvloeden. Dit kan u in bepaalde situaties goed van pas komen.

De behandeling bestaat uit het verbeteren van de houdingen en bewegingen in thuis- en werksituaties, advisering over de manier van bewegen, sporten, (her)inrichten van de werkplek en het gebruik van evt. hulpmiddelen. Een belangrijk aspect van oefentherapie is dat u zelf actief meewerkt aan het vinden van de juiste balans tussen de belasting van uw lichaam en de belasting die uw lichaam aankan.